Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

OVER ZILVER

Hoe oud is zilver eigenlijk? 

Opgravingen hebben laten zien dat zilver al 3.500 jaar voor onze jaartelling een edelmetaal was en dat gebruikt werd voor o.a. versiersels. In die tijd werd het al gescheiden van lood op eilanden in de Egeïsche Zee en op Anatolië. Alchemisten in die tijd associeerden zilver met de maan en noemden zilver ook wel Luna, het Latijnse woord voor licht. Het Latijnse woord voor zilver is Argentum, ook al afgekort als AG wat nog steeds gebruikt wordt als afkorting op bijvoorbeeld zilveren sieraden (bron: WikiPedia).

Wat wordt er gedaan met zilver?

Zilver wordt op heel veel verschillende manieren gebruikt. Bijvoorbeeld in de industrie, zoals in de waterzuivering, omdat zilver bekendstaat om zijn desinfecterende eigenschappen. Verder wordt zilver veel gebruikt in de wereld van de elektronica omdat zilver een goede elektrische geleiding geeft. Bij spiegels van zeer hoge kwaliteit wordt zilver ook gebruikt vanwege de goede lichtgevende eigenschappen. De glans van zilver maakt het een gewild edelmetaal om sieraden van te maken. Kortom, zilver is op vele manier toepasbaar.

Hoe zuiver is zilver? 

Zilver is er in verschillende legeringen. Puur zilver wordt gebruikt in baren en munten en zijn daardoor internationaal verhandelbaar. Aangezien puur zilver heel zacht is, worden er andere metalen toegevoegd waardoor het harder wordt wat bijvoorbeeld prettig is bij zilveren bestek. De diverse legeringen zijn elders op deze website te vinden onder het kopje keurmerken.

Zoek uw Zilver kantoor

Meer dan 50 locaties door heel Nederland.

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van Zilver, Goud, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.