Zilver kopen

Beleggen in edelmetalen wordt steeds bekender en er wordt ook vaker voor gekozen om edelmetalen aan te schaffen. Dit komt omdat edelmetalen aan schaarste onderhevig zijn. Dit komt doordat de vraag naar zilveren munten flink blijft groeien terwijl er maar een bepaalde hoeveelheid van beschikbaar is. Dit maakt zilveren munten kopen vaak een goede investering aangezien de zilverprijs de afgelopen jaren flink is gestegen en de verwachting is dat deze in de toekomst nog verder zal stijgen.

 
Zilver kopen bij Goudwisselkantoor
 

Waarom fysiek zilver kopen?

Het kopen van edelmetalen wordt de laatste jaren steeds weer populairder. Dit komt onder andere door de stijgende waarde maar ook zeker door de lage rentes die spaarders ontvangen. De rente op spaargeld is vaak zo laag dat sparen bijna niet meer de moeite waard is. Ook kan geld zelf minder waard worden door inflatie. Wanneer u gedeeltes van uw vermogen investeert in zilver, voorkomt u dat uw spaargeld straks minder waard wordt. Voordeel twee: het rendement dat behaald wordt op een investering in edelmetaal is vaak aanzienlijk hoger is dan de spaarrente die u ontvangt over uw spaargeld.

 

zilver kopen

 

Zilver baren of zilveren munten kopen?

Doordat de zilverkoers de laatste jaren flink is gestegen, wint het investeren in dit edelmetaal aan populariteit. Wanneer u fysiek zilver kopen overweegt, heeft u de keuze uit zilveren munten of zilver baren. Wanneer u besluit om fysiek edelmetaal te kopen voor het rendement, zijn zilver baren vaak voordeliger. Dit komt onder andere omdat het goedkoper is om een zilver baar te produceren. Zilveren munten zijn namelijk lastiger te produceren en hier zit vaak ook minder zilver in verwerkt dan een zilver baar.

Toch kunnen zilveren munten uiteindelijk meer rendement opleveren dan zilver baren. Dit komt door de verzamelwaarde die sommige munten hebben. Heeft u geïnvesteerd in een munt die populair is onder verzamelaars maar momenteel niet meer verkrijgbaar is? Dan is de kans groot dat de waarde hiervan hoger is dan de actuele waarde per gram.

 

zilveren munten kopen

 

Sparen bij de bank of door fysiek zilver te kopen?

Wanneer u besluit om uw geld op uw spaarrekening te zetten, kan dit ook risico’s opleveren. Veel mensen denken namelijk dat hun geld veilig is wanneer het op de spaarrekening staat, maar niks is minder waar. Wanneer veel spaarders bij een grote bank hun spaargeld willen opnemen omdat het slecht gaat met de bank, kan het zijn dat de bank failliet gaat. Dit hebben we tijdens de laatste economische crisis gezien en vaak zijn spaarders dan hun hele vermogen kwijt. Om dit te voorkomen kan het lonen om (een gedeelte) van uw spaargeld in edelmetalen om te zetten, bijvoorbeeld door het kopen van zilveren munten. Als u zilveren munten of zilver baren koopt, heeft u deze altijd in eigen beheer zonder dat er een bank of andere instelling tussen zit. U bepaald dus zelf wanneer en of u deze verkoopt.

 

Fysiek zilver kopen of aandelen?

Wanneer u besluit om in edelmetaal te investeren, kan dit door hier aandelen in aan te schaffen. Ook kunt u zilver kopen in de vorm van zilveren munten of baren. Beiden leveren vaak mooi rendement op maar uiteraard zit er toch verschil tussen de twee manieren van investeren. Investeren in aandelen gaat via de zogeheten broker en deze partij verdient uiteraard ook wat aan uw investering. Wanneer u toch besluit om in edelmetaal te investeren via de beurs, is dit vaak in een bedrijf wat handelt in edelmetaal of het produceert. Hierbij bestaat de kans dat het bedrijf mindere resultaten boekt door bijvoorbeeld slecht management.

Wanneer u investeert in fysiek zilver, krijgt u dit in eigen beheer. U besluit zelf wat u hiermee doet en waar u dit opslaat. Is de waarde een aantal jaar na uw investering aanzienlijk hoger en wilt u uw winst uit laten keren? Dan kunt u gemakkelijk naar de inkoper gaan en zelf uw zilver verkopen.

 

Hoe worden zilver baren geproduceerd?

Zilver baren worden gemaakt door het edelmetaal in gesmolten vorm in een mal van de gewenste afmeting te gieten. Zilver baren zijn dan ook beschikbaar in veel verschillende afmetingen en gewichten. De bekendste zilver baren hebben een gewicht van 50 tot en met 5000 gram. Zo is er voor ieder type belegger wel een geschikte zilver baar. Ook kan het lonen om meerdere kleine zilver baren aan te schaffen in plaats van 1 enkele grote baar. Zo kunt u heel gemakkelijk gedeeltes van de hand doen.

 

Online zilver kopen bij Goudwisselkantoor

Online fysiek zilver kopen is erg eenvoudig. In de webshop van Goudwisselkantoor vindt u een groot aanbod aan fysiek zilver. De webshop is betrouwbaar en er wordt gewerkt met hoge kwaliteit zilver. Zo weet u zeker dat u veilig, vertrouwd en gemakkelijk fysiek edelmetaal aanschaft.
 
Zilver kopen bij Goudwisselkantoor