De geschiedenis van zilver

zilver geschiedenis

 

Hoe oud is zilver eigenlijk?

Opgravingen hebben laten zien dat zilver al 3.500 jaar voor onze jaartelling een edelmetaal was en dat gebruikt werd voor o.a. versiersels. In die tijd werd het al gescheiden van lood op eilanden in de Egeïsche Zee en op Anatolië. Alchemisten in die tijd associeerden zilver met de maan en noemden zilver ook wel Luna, het Latijnse woord voor licht. Het Latijnse woord voor zilver is Argentum, ook al afgekort als AG wat nog steeds gebruikt wordt als afkorting op bijvoorbeeld zilveren sieraden. Let dus op keurmerken wanneer u het tijd vindt voor zilver verkopen.
 
Zilver kopen bij Goudwisselkantoor
 

Wat wordt er gedaan met zilver?

Zilver wordt op heel veel verschillende manieren gebruikt, een van de redenen waarom de zilver koers nog veel kan groeien. Bijvoorbeeld in de industrie, zoals in de waterzuivering, omdat zilver bekendstaat om zijn desinfecterende eigenschappen. Verder wordt zilver veel gebruikt in de wereld van de elektronica omdat zilver een goede elektrische geleiding geeft. Bij spiegels van zeer hoge kwaliteit wordt zilver ook gebruikt vanwege de goede lichtgevende eigenschappen. De glans van zilver maakt het een gewild edelmetaal om sieraden van te maken. Kortom, zilver is op vele manier toepasbaar. De zilverprijs kan in de komende jaren flinke stijgingen door gaan maken.

 

Hoe zuiver is zilver?

Zilver is er in verschillende legeringen. Puur zilver wordt gebruikt in baren en munten en zijn daardoor internationaal verhandelbaar. Aangezien puur zilver heel zacht is, worden er andere metalen toegevoegd waardoor het harder wordt wat bijvoorbeeld prettig is bij zilveren bestek. De diverse legeringen zijn elders op deze website te vinden onder het kopje zilver keurmerken.